CÂND VREI SĂ PLÂNGI, PLÂNGI!

Parafrazând filmul „Eu, când vreau să fluier, fluier”, spun: „Tu, când vrei să plângi, plângi!”.

Plânsul e modul în care externalizezi ceva din interiorul tău, o nemulțumire, o suferință, o emoție…

De aceea, după mine, plânsul este un mod extraordinar de descărcare, un mecanism fantastic cu care a fost echipat Omul!
Repet, Omul! Adică atât femeia, cât și bărbatul!

Nu ați observat?! După ce plângi, te simți mai ușor, mai eliberat, ca și când ai golit ceva…, o povară și lași loc pentru altceva…

” După plâns, vine râs! „, ” de-a rasu’-plansu'”…, sunt tot felul de combinații lingvistice. Da, după ce plângi, ai șanse să râzi… Sau, dacă nu râzi, măcar te vei simți mai ușurat!

Am auzit unele mămici, care le spuneau fiilor lor, în parc : „Nu plânge! Ești băiat! Ce plângi ca o fată!?”. Și, uneori, si bărbații le spun băieților lor să nu plângă… Și vezi, apoi, generații de bărbați, care nu plâng niciodată… Dar, uneori, mai au puțin și fac implozie!!

Pentru că au fost programați că bărbații nu plâng niciodată, că a plânge e un semn de slăbiciune, atribuit femeilor mai mult, adică ” sexului slab”…

Da! Femeile plâng cu mai multă ușurință și își permit să plângă, să-și manifeste trăirile, chiar sub formă de plâns… Își iau acest drept de a se elibera!!!

Sau! Nu ați văzut?! Și, când suntem impresionați de ceva ( în mod pozitiv) ne vine să plângem! Uneori, plângem de fericire( recunoștință)!! E bucuria din noi, magia care se cere manifestată intr-o formă… materială!!!

Pentru că, plânsul, dragii mei, e ceva normal, uman! Ca și râsul! Este un fel de „supapă”, creată de Divinitate! Atât pentru femeie, cât și pentru bărbat!

E momentul în care Masca ( sau măștile) e dată jos și e trăită emoția!

În terapie, in ședințele de la psiholog, când pacientul sau clientul plânge e SEMN că a fost atins ceva din suflețelul lui, ceva ce doare…, ceva profund…Dar…, când este atins…,cu multă gingășie,…începe… MAGIA…, Conștientizarea, apoi Schimbarea!

Pentru că…
Plânsul e ca un vals de iarnă! În care zăpada din pomi se scutură. Pentru că apare căldura ( iubirea) și pomii sunt pregătiți… pentru primăvară și pentru înverzire!!!

Iubim, suntem iubiți și din ce în ce mai fericiți!
EMMA TOADER, psiholog și jurnalist, autoarea cărții în curs de apariție ” Porția de fericire ”

Lasă un comentariu